Biografie

Biografie


Mijn paardenpassie begon al vroeg. Op mijn 7e mocht ik dan eindelijk lessen bij de manege in de buurt. Er was op hetzelfde terrein ook een Arabieren fokkerij, waar ik vanaf mijn 12e mee mocht helpen. Daar heb ik heel veel geleerd over paardengedrag en de omgang van merries met veulens, jonge paarden en ook hengsten. Hier was ik dan ook veel te vinden in mijn vrije uurtjes, zodra het kon. Ook las ik zoveel mogelijk over paarden. Toen de manege opgeheven werd ben ik pony’s en paarden van anderen gaan rijden, en elders gaan lessen (zowel groeps- als privélessen).


Na mijn VWO eerst gestart op NHB Deurne (HBO Paardensport), maar dit bleek niet zo goed bij mij te passen. Wel leerzame stages gehad bij o.a. Marcel Beukers. Ook werkte ik later nog op enkele andere stallen. Toen kreeg ik de kans om op de manege waar ik leste te komen werken en mijn ORUN te volgen. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen in zowel het runnen van een bedrijf als in het lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Maar uiteindelijk besloot ik toch nog een studie te gaan volgen.


Tijdens mijn studie bleef ik wel diverse paarden van anderen bijrijden en volgde ik ook privélessen op goed geschoolde dressuurpaarden bij Elly Olivier, waar ik leerde hoe oefeningen als schouderbinnenwaarts en galopwissels moesten voelen. Verder ging ik naar diverse paardenevenementen waar ik mijn kennis verder uitbreidde.


Na mijn studie bleef het toch kriebelen om van mijn hobby mijn werk te maken. Zo ben ik online trainingen gaan volgen van o.a. Rien van der Schaft, Tristan Tucker en Marijke de Jong. Daarnaast ben ik lessen gaan volgen in rechtrichten aan de hand en heb ik in 2017 mijn Freestyle Niveau 1 instructeursdiploma behaald.

Op dit moment volg ik de opleiding Paardenwelzijn, en Revalidatie 1 aan de Freestyle Academy. Komend jaar staat de NCSAH op de planning als vervolgopleiding.


Deze trainingen en opleidingen sluiten goed aan bij hoe ik met paarden om wil gaan en wil trainen: Duidelijk, consequent, maar wel eerlijk en zonder dwang. Luisteren naar het paard, en kijken wat er voor die specifieke combinatie nodig is en werkt.


Horse in Simplicity


Karen Wilschut

info@horseinsimplicity.nl

0651791581


Werkzaam in regio NH.KvK: 69694672

IBAN: NL55 INGB 0658 797 131

Copyright @  Horse in Simplicity