Mogelijkheden

Freestyle lessen

Loswerken, grondwerk en het werk aan de dubbele lange lijnen in een logische opbouw voor paard en eigenaar / verzorger. Meer informatie over de verschillende onderdelen is te vinden op de homepage bij de uitleg over het Freestyle systeem.Werken aan de hand

Met behulp van een kaptoom of (bitloos) hoofdstel gaan we vanaf de grond aan de slag om het paard rechter en soepeler te maken, vanuit een klassieke basis. Hierbij wordt net als in de freestyle methode gewerkt aan de horizontale en verticale balans van het paard d.m.v. gymnastiserende oefeningen en zijgangen.


Dubbele longe

Bij het longeren met dubbele longe wordt er gewerkt aan het verbeteren van de verticale balans van het paard d.m.v. stelling, buiging, en nageeflijkheid op de cirkel. Het verschil met het werken aan de dubbele lijnen is dat je hierbij niet wisselt tussen de posities en op een grotere cirkel werkt.

Schrik / Obstakeltraining

Ook onderdeel van de Freestyle methode, maar losse clinics zijn mogelijk op locatie. Hierbij wordt eerst een stukje theorie behandeld, alvorens aan het parcours te beginnen. Er wordt gewerkt in groepen van max. 4 personen, i.v.m veiligheid, maar ook om iedereen voldoende te kunnen ondersteunen. Enkele van de obstakels die aan bod zullen komen: smalle doorgang, een lintjesgordijn, zeil, bak met petflesjes, vlag, stok met lintjes, toeter, klapperhandjes en de paraplu.Trailerladen

Deze trainingen bestaan uit meerdere sessies, waarbij we in alle rust het probleem analyseren en oplossen. Meestal zijn hier 3-5 sessies voor nodig. Afhankelijk van het paard welke techniek wordt toegepast. Natuurlijk leren we je als eigenaar ook hoe je deze technieken toe moet passen, zodat je weer lekker zelf op pad kunt met je paard.


Scheren

Naast de lessen ben ik ook beschikbaar om paarden te scheren. Ik ben in het bezit van een Heiniger Experience, een draadloze Farmclipper en een tondeuze van Sectolin voor het fijnere werk. Ik heb ook ervaring met angstigere paarden. Hier neem ik rustig de tijd voor. Ook is het mogelijk actief aan angst voor het scheren te werken.


Vakantieoppas

Een weekendje of weekje weg, maar niemand die je paard kan verzorgen? In overleg kom ik aan huis om te voeren, mesten, poetsen, vegen en evt. ook je paard te trainen.


LET OP: Deze optie geldt alleen voor regio Bussum!